Pompoensoep





De bladeren vallen van de boom, de klok gaat een uur terug en de pompoen zie je overal liggen. Herfst.... een heerlijk jaargetij om een boswandeling te beindigen met een kom soep. Omdat de pompoen best neutraal van smaak is spice ik mijn Pompoensoep op met wat kruiden uit de oosterse keuken.

Voor de pesto 
1 bos koriander
Geraspte schil en sap van 1 citroen
Sambal of een pepertje
Olie

Maak van deze ingrediënten een pesto hou het apart. 

Ingrediënten voor de soep

1 kg pompoen
1 winterpeen
1 rode ui 
Stukje gember
500 ml bouillon
1 blikje kokosmelk
1 stengels sereh
3 blaadjes djeroek poeroet 

ui en gember fruiten in een grote pan. De stukken pompoen en peen toevoegen. De bouillon, sereh en djeroek poeroet blaadjes erbij doen en aan de kook brengen. Het geheel koken tot de groenten zacht zijn. 
Verwijder de blaadjes en de sereh stengel  en pureer alles tot een glad geheel. Roer het blikje kokosmelk door de soep. 
Schep de soep in een kom en doe er een kloddertje pesto op. Evt garneren met een plukje koriander. 



Reacties