Kue Talam

Pudding van Gula Djawa en kokos. 
Deze pudding wordt gemaakt van hunkwee meel of rijstmeel. Ook wordt er soms gekozen voor maizena. Mijn voorkeur gaat uit naar de hunkwee meel. 
De pudding bestaat uit twee lagen een donkere (Gula Djawa) en een witte ( kokos) laag. Je ziet ze ook in een groene variant die van pandan wordt gemaakt. Ik kies nu voor de donkere Gula Djawa laag temeer omdat ik nog de siroop van de tjendol en de koelkast heb staan. 

Ingrediënten:

Bruine laag:

60 gr. hungkwee meel
125 gr. gula djawa
1/2 liter water
Snufje zout

Witte laag:

60 gr. hungkwee meel

300 ml liter kokosmelk

125 gr. suiker
200 ml water
Snufje zout

Begin met de donkere laag

Maak een siroop van de Gula Djawa water en snufje zout. Als de Gula Djawa is gesmolten voeg je de meel toe en blijf je roeren tot het gaat indikken. Het wordt net zo dik als pudding. 

Giet dit over in individuele bakjes ofeen  pudding vorm. 


De witte laag maak je ook zo. Alle ingrediënten in één keer in de pan en roeren tot een pudding. 

Giet dit op de reeds afgekoelde bruine laag en laat het afkoelen in de ijskast. 

Lekker lekker 


Ps mocht je gebruik maken van reeds bestaande Gula Djawa siroop dan pas je de verhouding water/ Gula Djawa siroop aan tot 300 ml siroop en 200 ml water en kan de meel er gelijk bij omdat het dan al vloeibaar is. 

Oh ja de verhouding water ten op zichte van de Gula Djawa of de kokos versterkt de smaak. Dus hoe meer water hoe minder smaak naar kokos cq Gula Djawa.


Reacties