maandag 24 februari 2014

Indische Broodpudding















Deze heerlijke broodpudding heb ik voor het eerst gegeten bij mijn schoonmoeder. Ze weet van weinig iets lekkers te maken. Zo ook van oud brood. De broodpudding is eigenlijk een soort cake die je bij de thee of koffie serveert.



De ingrediënten heb je eigenlijk altijd in huis.



Ingrediënten



Brood ( mag ook oud zijn maar niet beschimmeld natuurlijk :-))

1/2 liter melk

4 grote eieren

8 eetlepels suiker

Vanille suiker (naar smaakt toe te voegen)

Krenten (even in rum laten weken)

snufje zout

evt kaneel

Boter





Haal de korstje van het brood of laat het zitten wat je zelf wilt.

Scheur het brood in kleine stukjes.

Klop de eieren en voeg de melk eraan toe.

Suiker,zout, vanillesuiker evt. kaneel en krenten (zonder rum) toevoegen en goed door het brood roeren.



Smeer een vuurvaste schaal of bakblik in met boter. Doe de broodpap in de schaal/bakblik met
een paar klontjes boter erbovenop. Verwarm de oven voor (175 C) en laat
de broodpap in ca 30 minuten gaar bakken.



Eet smakelijk 







Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen