zaterdag 11 januari 2014

Roti kukus

Gestoomde cake.

Deze heerlijke stoomcake wordt in heel veel Indische maar ook Molukse gezinnen gegeten.

Ik had hem al een tijdje niet gemaakt en vandaag dacht ik "kom, de keuken in" 

De ingrediënten :

250 Gr. Zelfrijzend bakmeel
250 Gr. Witte basterdsuiker
250 Gr. Eieren dit zijn ongeveer 4 stuks 
1 Zakje vanillesuiker
Half kopje 7/up 
En een snufje zout

Verder heb je nodig een stomer en twee theedoeken. 

Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en het snufje zout ca 10 minuten in de mixer tot een luchtige massa. 
Voeg de gezeefde bakmeel er beetje bij beetje bij en roer dit met een lepel door het eiererbeslag tot de meel geheel is opgenomen. Als laatste de 7/up erdoor roeren. 

Ondertussen heb je de stomer gevuld met water en opgezet. Leg er een schone handdoek in en stort daar het beslag in. Doe een theedoek om de dekel om druppelen te voorkomen en doe de deksel op de stomer. De punten van de theedoek waar get beslag inzit knoop je bovenop aan elkaar. 

Laat nu 45 minuten stomen. Let op dat je stomer niet droog komt te staan. Je kunt altijd tussendoor water (heet) bijvullen 

De roti kukus is klaar. Het is prachtig als hij bovenop open is gegaan zoals een bloem maar doet hij dat niet.... Ook geen probleem de smaak blijft gelijk. 

Je kunt hen ook met chocolade of pandan maken. In dit geval doe je in de helft van het beslag cacao danwel pandan en dan in de stomer ook erg lekker. 




Een plak roti kukus even opwarmen en dan boter erop mmmmmmhhh

Geen opmerkingen:

Een reactie posten